"The world is a book and those who do not travel read only one page.”

Friday, October 19, 2012

Graduasi seorang abang

Assalammualaikum.

SINI!!!! Entry pasal Konvokesyen UIA

Hey hey hey. Whats up dude?
Dah graduate, tahniah lah! Dapat bunga, tak rock la derrr...

Bunga itu sudah jadi satu kewajipan pula apabila graduate ceremony. Bunga pun bunga lah. Janji orang macam sambut kegembiraan kita. Kan kan kan.

Tapi kenapa abang aku muka tak ceria waktu dia grad Sabtu lepas. Apakah? Kalau aku yang grad muka terus berubah gembira tahap tak ingat. HEHE.




dari muka baik macam ini (baik ke?) terus kepada begini....




Hodoh gila muka aiiihhh...


Oh ya, hujan lebat sangat sangat waktu tu. Aku dengan kakak aku tak dapat masuk dewan. Boleh ja nak masuk, tapi malas sebab nak kena tempias hujan. TAK MUNASABAH.

Budak-budak Indian depan aku buat perangai pula. Depan diorang pula tv yang semua orang nak tengok graduan terima scroll. Pastu, main air-batu-kertas pula dah aiiihhhh. Sumpah meranah jelah aku waktu tu. Nasib baik i kakak yang baik, so marah tu pendam dengan senyuman yang kelat. Hehe. *mohon percaya*

Sampai turn abang aku masuk tv, cepat-cepat aku rakam. Konon-konon kasi memori sikitlah. Then, faster-faster change the button to camera snap. Finally, the pic became like this...


*gambar akan ditayang kemudian, kasi super-rice sikit*


Kehkehkeh. Maaf lah yop ooooiii...rupa ni rupa kamu.

Habis ja tengok Yop naik pentas salam dengan Canselor terus cepat-cepat beli bunga ros oren. Dalam keadaan hujan yang sangat lebat, ambil kesempatan minta tawar harga bunga. From RM50 to RM48. jadilah labu~ actually, ini adalah antara bunga yang murah sebab yang lain sampai over 50 rgt. GILA!

Kesian pada penjual bunga yang khemah dia ditenggelami air. Nak menangis ja rasanya. Sobs sobs sobs. Nak buat macam nak masuk habislah basah kasut aku. Menangis lagi.

Makan pizza-tangkap gambar-duduk diam-tangkap gambar semula

Itulah rutin sepanjang hari tu. Nak masuk dewan tak boleh. Tunggu luar jelah.

Before balik ke Perak, tangkap gambar untuk kenangan di Hari Graduasi Yop di depan Dewan Canselor UNISEL


Only 5 of us attended this convo. 1 person yet at Jordan now!
And cekteh at outside of house. Ngehehehe.






Tahniah Yop atas kejayaan yang dikecapi. Semoga Allah memudahkan urusanmu. Sincerely from ur sistah! ;)




p/s: selama ini aku mati-mati ingat Yop budak ICT rupanya Comp. Sc. CIS!!!


LIKE it? Thanks for reading this entry.
Post a Comment
copyright@khainisa.ahmad