"The world is a book and those who do not travel read only one page.”

Wednesday, June 19, 2013

Trip to Sabah - Part 1

Assalammualaikum


Usai saja exam, cara paling mudah untuk menenangkan jiwa raga bukanlah qada' tidur. Tetapi melancong ke serata dunia. Tengok alam semulajadi yang sangat mengasyikkan, bunyi burung bersiul angin sepoi-sepoi yang mendamaikan. Ceyyy dah macam baca karya sastera pulok!

Alhamdulillah again I travelled with family. Last 5 days, we went to East Malaysia. Huhu naik flight lagi huhu! Macam tak percaye guwe. And ofcos we dont went by ourselves but with agent. Rasanye kalau pergi sendiri maunye dok round-round kat airport jelah tak tau mane nak gerak.

Sejak ade camera besor aissshh bersakan le mike bergambo yek.

Klik sane, klik sini. Alih-alih kene tegor, "Sorry miss, cannot take picture..."

...

Haha padan muke.

First day, Kota Kinabalu. It took 2 hours and 30 minutes to arrive. So yeaah makan tido tangkap gambo dan tido jelah sepanjang perjalanan. Plus, the food given by stewardess pun sedap-sedap. Yum yum




A picture was taken by my sistah! Ya Allah shantek sangat niii


Sampai pun nak dekat tengah hari, tambah pulak di sana cepat 1 jam dari kita yang di KL ni. Ewah KL tuuu, ok di semenanjung ni haa ;)

So, take a lunch first.



Sebelum makan, mak cakap " Haa tangkap gambo dulu..." Huyoh mak pun ikut trend sekarang. Mhehehe


Then stay in hotel. Take a nap. Solat.

Go for dinner pulak.

Ketam udang galah beso-beso belaka bah. Nak makan pun takut bah. Haha. What baaah? lol

And again, makan tido makan tido. Sebab kau nak kesah ape, agent dah uruskan jadual hengkau. Makan, tempat tido, bas.

Macam retis pulok yo!



But then I'm happy and grateful to Allah.


LIKE it? Thanks for reading this entry.
Post a Comment
copyright@khainisa.ahmad