"The world is a book and those who do not travel read only one page.”

Saturday, July 16, 2011

Usaha itu perit,hasilnya indah

Assalammualaikum you ollsss.


Terbaca post kat Fb menyatakan orang-orang UK pun malu tengok kerajaan kita bertindak ganas terhadap rakyat. Kesian. Sampai kat sana pun buat tunjuk perasaan terhadap PM kita yang lawat ke sana. Ish,ish..begitu sekali kesannya. Dahsyat. Malulah sebagai rakyat Malaysia kalau reputasi teruk. Kadang-kala terfikir salahkah rakyat nak tuntut hak demi negara. Astaghfirullah halazim. 


Beringat-ingatlah kepada Maha Pencipta alam.

Uhh yeahhh kawan-kawan, minggu ni saya rase sangat gumbire sangat sebab ade korang. Gagaga. No laa, this week I just felt happy with my work right now. Sambil belajar kita boleh buat something new. Sangat enjoy. Eventhough last week full with the 'easiest' quizzes, but I still have fun with my life. Alhamdulillah.

This week,  my lecturers returned my quizzes before. Alhamdulillah my result is good. Eventhough, its still so-so. But I praises to Allah because this is my own effort. So, korang kenalah sentiase bersyukur dengan result exam korang. Walaupun sikit, tapi setidak-tidaknya itu atas usaha korang. Cikgu Kemahiran Hidup aku ada bagi tahu aku time F4 dulu, dia bangga dapat D dalam exam sebab itu usaha dia. Dan dia tak meniru macam budak yang resultnya A. Tak ke makan dalam namenya. Haha. Until now, I remembered his reminder. Thanks cikgu. 


Ramai orang selalu cakap, "lek arr". "Alaa tunggu laa dulu". "Malaslah buat". See diorang ni tak ade tujuan. Haha. Padahal aku pun selalu kata gitu. Okey,okey...actually kan korang, kita patut lakukan anjakan paradigma untuk success. Aku suka sentuh pasal kejayaan sebab aku nak jadi orang yang berjaya macam orang yang dah BERJAYA. Aiissshh, jangan jadi macam aku sebab matlamat itu tidak jelas. Haha. So, korang kena prepare dari sekarang ape dia matlamat korang. Matlamat yang luar biasa hebat. Wahh!! Kompem-kompem orang lain akan pandang pelik dan time tu laa korang buktikan kat diorang. Banyak mulut, cabai karang. Haha.

Anyway, thanks to Allah sebab kawan-kawan aku major dapat further studies. Tahniah korang sebab itu usaha korang time di Matrikulasi dulu. Rezeki Allah itu luas kan. Tak heranlah masuk Uitm ke, Usm, Uum, Utm and whatsoever. So, gunakanlah peluang study ni elok-elok takut nanti, kena kick dari university kan nayaa jek. Na'uzuillah himinzalik.
"Jat, tahniah dapat kos and university yang ko nak...aku tumpang gumbire!!" - especially to my besstyy..



Alhamdulillah, minggu ni success. Semoga di bukakan pintu hati dan minda terbuka untuk melakukan perubahan. Amiiin.


Uhhh aku nak pesan ni...dengar naa.
Selamat berusaha, jangan malas-malas especially kawan-kawan yang nak masuk degree next 2 months later yek. HAHA. And, and...selamat menghadam balik buku tebai-tebai. ;) Chill.. Psss, entry pasal rumah di rumah nanti. Hehe.
LIKE it? Thanks for reading this entry.
Post a Comment
copyright@khainisa.ahmad