"The world is a book and those who do not travel read only one page.”

Sunday, May 29, 2011

Liga Juara-juara Eropah | Barca vs Man U

Assalammualaikum you ollsss.


Bapa aku bukanlah pengulas sukan ataupun pemain group yang famouus ni. Malah, bapa aku tak tengok pun sebab diorang main bukan di padang depan rumah aku. Weyh, time tu masa orang lain mimpi kut. Hanya peminat tegar bola sepak je yang akan setia menyaksikan perlawanan tu. Tapi, aku bukanlah tergolong dalam kelompok 'peminat tegar'. Ini aku just nak buat review jelah kan. Up-to-date laa broo!!

Dan semalam, korang dah tengok macam mana Man U main. Gelecek sana, gelecek sini. Hantaran tengah yang jarang aku tengok sebab kalau kat tv diorang ulang balik cara pemain menjaringkan gol. Rimas aku...aku nak tengok macam mana diorang sepak first-first. Hehe.

Aku bab-bab bola sepak antarabangsa ni memang bukan feveret aku la. Sebab aku layan badminton jek. HAHA. Sebaaaabb ada BF aku. Siapa lagi kalau bukan Mr. LD and Mr. LYD. Huahuahaua. Okey, esok tunggu aku buat review pasal sukan badminton pula. Tunggu naaa~

Diorang cakap Barca main cantek semalam. Uhhh sebab tu laa diorang menang kut. Yelah, aku just dengar setakat ni Man U je yang hebat. Man U selalu menang championship ni, championship tu. Ishhh... Alih-alih Barca mendahului mereka. Herrm, aku jadi agak kompiuusss sama ada nak sokong kemenangan Barca or menanggung simpati atas kekalahan Man U. ????? Senang kata, aku sokong Barca laaa. Lagipun, diorang juara kut BRO! Haha. Sebab Man U ramai peminat. Barca sikit ke??? Ntah le.

Walaubagaimanapun, tahniah buat pasukan Barca sebab korang dah jadi champion for European Champions League 2011. Keputusan final : Barca- 3 vs Man U- 1.
Go Go Barca!!! Cewah... (Padahal tak tahu pun siapa pemainnya)
LIKE it? Thanks for reading this entry.
Post a Comment
copyright@khainisa.ahmad