"The world is a book and those who do not travel read only one page.”

Thursday, May 26, 2011

Kisah CFS IIUM Nilai pula!!!

Peringatan: Sila baca entry ini dengan menjiwai sebagai seorang senior yang BAIK. 

 
Assalamualaikum you ollss.


O'oooo.Besok budak-budak lepasan SPM nak daftar masuk kat UIA dah. Seronoklah korang yek, bakal merase jadik budak U. Dulu pun, 'akak' teringin jugak nak rase macam korang. Merase alam universiti la katakan. Haha. Dan sekarang sudah pun melangkah masuk dan bakal menapak keluar dari CFS IIUM ni. 

Okeylah, kat sini just nak share serba serbi hidup kat Kampus Nilai. Yelah,kalau baca entry orang lain majority dok ceghite pasai hidup kat PJ. Excuse me~ Nilai also the best okey. Haha. Opppsss...tak baik gaduh-gaduh ni. Kita kan satu U. Tak molek deyh... 

Kampus Nilai ni wujud waktu bila, tu 'akak' tak tau la. Tapi yang pasti ada laa dalam 3,4 tahun. Herrm agak lama jugalah kampus ni menapak kat Nilai. Untuk pengetahuan korang, kampus ni tak laa macam kat PJ. Bangunan nampak real campus. Dokek sini,just bangunan kodai je yang nampak. Haha. Mula-mula tu terkezuutt juga laa,bila tengok scenarionye. Tapi, dah setahun dok belajar kat sini. Okey la. Tak daq apa masalah haaiiih.

Then, kat sini kelas dia macam ala-ala kelas tusyen. Haha. Seriously, tak tipu. Sesiapa yang pernah pegi tusyen dulu...kat tusyen major buat kat kedai kan. So, macam tulaaa rupenye. But! Dont worry, there provided many air-conds. Hoho. Best wooo... Cuma kalau yang tak bestnye, time exam laa. Memang kitorang dah macam budak-budak 'educated' merempat nak cari meja kerusi duduk untuk exam. Haha. But at least we have experience,right??

Bab-bab makanan ni memang 'akak' suke. HAHA. Herrmmm...nak suggest tempat yang sedap pun, tak tahulah. Tapi, mana-mana sister yang dapat hostel Blok D and E tu seronoklah because kat bawah ade cafe. Ada 2 pula tu. Kedai mak cik murah okey. Pergilah nanti. Untuuuuunnngggg laa dapat Blok D and E~ Hehe.

Lagi nak ceghite ape ek?? Ohhh,kat sini ada dataran tau. Tapi, kita kena share dengan orang awam. Yelah, kita hidup berjiran rukun tetangga gitu. Hehe. So, kenalah share-share ni. Sharing is caring right?? And mana-mana sisters or brothers yang ingin memilik tubuh badan yang sihat boleh laa berjoging kat Dataran Nilai ni, yerk!! Setiap hari pun boleh. Tak daq sapa kesah.
Pastu, nak shopping barang-barang dapur pun dekat dengan kampus ni. Ade Giant, Nobita, Suzuka, Tesco...semua adalaaa senang kate. Jalan kaki pun dah sampai. Tapi 'akak' dulu eksaited sampai dan-dan dah sampai, kemas loker pun tak lagi terus call teksi pegi Giant. Haha. Giiilleee betui! So, korang jangan macam 'akak' ok. Dah sampai sana nanti, kemas laa loker dulu, takpun sapu dorm. Oohhh lupe nak habaq mai, Nilai ni asramanya bukan macam PJ. Ada bilik-bilik. Kitorang kat sini hidup macam kat sekolah dulu. DORM! Tinggal laa dalam berbelas-belas orang. Even, bagi yang tak pernah duduk asrama pun last-last nanti best. Seriously, TAK TIPU!!

Walau apa jua, keadaan kat sini. Korang bergumbirelah Ta'aruf Week dulu ek. Enjoy puas-puas kat sana. Best kut, Ta'aruf Week. Dapat usha-usha budak kos-kos lain. HAHAHA. Sebab kita hanya dapat merasa sekali jek. Lagi satu, jawab EPT and APT dengan sehabis baik. Sebab semua test tu menentukan duration study plan korang. Pandai-pandailah jawab naaa...

Rasanya belum terlambat lagi 'akak' nak wish kat korang, 

Welcome to CFS IIUM
The gate of garden knowledge and virtue
And say "I'm proud to be an IIUM student!! Yeaaahh"


Psss...make sure attitude korang jaga. Islamic University kan..


*'Akak' gumbirelah sebab ramai junior ex-school dulu masuk UIA. Hu-hu!!*
LIKE it? Thanks for reading this entry.
Post a Comment
copyright@khainisa.ahmad