"The world is a book and those who do not travel read only one page.”

Friday, October 1, 2010

perjalanan aku sebagai perantau


ini bukan aku! tapi name kami serupe...

Salam untuk korang!
kalau dulu time sekolah,aku tak kesah pon nak balek ke tak nak. yelaa rumah ngan sekolah pon tak laa jauh sangat. tapi kini,baru aku mengerti erti 'nak balek rumah!'. tapi nak buat macam mane dah rezeki aku di negeri orang. negeri minangkabau plak tue! (nun ke selatan aku tercampak) anyway,aku bersyukur sebab memang itu impian aku. Alhamdulillah~
so,back to the topic.
dalam banyak2 balek kampong aku kat perak. just sekali jer naek bas. hehe tak besh...naek tren memang terbaek! sebab ape?? coz tren ade steward. haha. tak laa,actually memang tren terbaek coz service dia bagus. tambah plak laju beb! rase macam trobang..hehe. nak dibandingkan dengan bus,aiiishh terlompat2 aku dibuat. jalan yang tak berlubang p
un aku still rase gegar...hehe. bukan nak kate aku cerewet tapi itulah hakikatnye. sejak dari tue,aku terus jadik customer yg setia! yihaa...(encik ktm,lepas nie bagi laa saye tiket free balek perak!) harap encik ktm dengar.

ade satu hari tue,memang sebelum subuh aku and member aku.(name kami serupe!) tunggu depan station komuter nilai. konon2 nak naek komuter yang paling awei.last2 pukul 7 pagi jugak yang ade. kami pon stay laa dengan reda. dah laa sembang kuat plak tue...hehe buek malu jerk!! cover2...
naseb kami memang baek coz komuter tak sesak langsung! yelaa mane taknyer suboh2 orang tak datang laa cik adik ooiii...hehe
sampei jerk kat k.l sentral terus beli makanan nak breakfast. hehe agak excited disitu coz dapat breakfast dalam tren! yes2!! kalau cam hari tue,dpt gak m
erase berbuke dalam tren. lepas nie nak try lunch plak arr...okey tak?? hehe.

pose time makan,memang terbaek arr...

mase nie aku naek tren yang laju giler tue. alaa ETS! yeahh promote sket... time beli breakfast,member aku cakap arr... "nanti dah naek tren kite makan ek!?" aku cakap laa..."okeh!"
sampei2 dalam aku terus nak makan. ye arr lapar weyh. tapi Nisa yang sorang nie,jeles
plak. tak kasi aku makan! hehe...tapi nak diikutkan aku patuh laa cakap die. then,pukul9 dalam tren baru kami MAKAN!! hehe...akhirnye...lepas makan>tido! the best way...huhu.naseb tak terlepas station. rase macam nak jerit jer dah sampei kat bumi Perak tercinte. hehe. plus plak,aku dah habis final exam!! yes! yes!...

porridge+soya bandung...yang termampu!


notamaut: tak sabar nyer nak lunch dalam tren! hehe

LIKE it? Thanks for reading this entry.
Post a Comment
copyright@khainisa.ahmad