"The world is a book and those who do not travel read only one page.”

Saturday, May 17, 2014

Malam Jadi Budak Sekolah

Assalammualaikum Hai

Supposedly I should study tonight right now but never mind I still wanna write something about yesterday punya yesterday punya yesterday. Kenape banyak yesterday kau!

Since this year I jadi representative mahallah. Ye uia panggil kolej kediaman kat sini mahallah. So, I quite kind of busy la. And then, this is my first time I handle program dinner yang melibatkan hampir 100 orang? OMG! Terasa noob sangat sebab banyak buat silap. Sobsob. Rasa nak meraung! Tibe-tibe terpikir macam mane nak buat kenduri kawin nanti haha. lulz.

Tapi, I istighfar bebanyak sebab memang ni salah aku sendiri. No no no I dont blame my colleagues pun. Sorry guys!!! Maybe I need belajar how to handle the projector tu semua. Weh belajar buka projector tu mane pernah dalam silibus. Nak unfreeze la freeze la compress la ape la. Waaa noob nye... anyone nak ajar aku, dialu-alukan.

But still Alhamdulillah yang lain semua okay. The guests and vips are very supportive gave cooperation.
Clap clap clap to all because dapat pakai baju ikut tema.
Ihiks. Kita suka!!


Semua macam budak sekolah.

I was thinking like why we dont come up with themes yang mengimbau kenangan gitu. Memandangkan dinner untuk raikan kakak-kakak nak grad. So, I tried to suggest theme back to school. Hoho padahal memang niat aku nak pakai baju sekolah. Seriyes rindu sekolah. Since, kawan-kawan MRC pun turut sokong the theme, so we decided to choose 'Oh! My School' as our highlight last yesterday. Yeehaaa! Macam impian jadi kenyataan pulak kan.

Makanan semua okay. Diorang kata sedap. Siap ada candybooth bagai. Semua pakat rembat cecepat marshmallow bebanyak langsung tak tinggalkan aku seketul pun. Iolls sedih tau! Dah la dip dengan coklat lagi. Deep sangat deep. Please la Nisak setakat benda alah yang lembik dipenyek-penyek pun nak touching kew. haahaha ok tak pun. But seriously I'm happy when everyone happy.

Saw seniors took pictures at the photobooth.
Senyum. Gelak. Buat muka bajet bengis. Bajet sangat tau kakak semua. Hehe.
Pegang stick yang kita buat.
Terharu hokey!

Kawan yang buat photobooth, congrates!! sebab buat semua orang macam balik ke sekolah. Mane taknye siap ade bas sekolah ok. Kau hado? Setakat photobooth bunge-bunge macam pelamin tak main la. Kitorang pakai prop bas lagi. Haha. Taknak kalah! Padahal dalam hati nak ade bunge-bunge kat tudung. Eh

To performer, you guys rock the night!!! Pantun and nyanyi nasyid bagai. Harap ade solo lelaki pulak lepas ni instead of band je. Haha. Btw, sorry for bad sound system sebab maybe buat kat outdoor. Harap tak kecil hati. Ye aku tahu korang mungkin tak baca blog aku ni. Tapi sajew nak tuwlis tandew aku hargai korang. -.-

You know what the power of flash?
i mean the power of photography?
Yesssss, tangkap gambar itu umpama terapi dalam hidup. sebab tu ramai yang selfie sebab nak hidupkan diri yang lara.

So, i was the photographer last night and i can see all those faces very naturally happy and made me smile time tangkap gambar diorang. Very sporting and cool je time aku ambik gambar. Dah la aku guna flash. Haruslah tempat kurang cahaya. Semua muke kengkonon nak candid. Haha lawak.
Yes, as i told just now. Photography is just like a therapy for life. For me as well. Selfie too. HAHA.

Part yang paling kelakar sekali ialah boleh pulak brothers yang dok hiyak hiyak kat upper side, i mean yang busy taekwondo kate kitorang buat dinner dengan budak sekolah. Kununnya charity dinner. What the? Hahaha.

So, event ended at 10.30 pm. But i just go back to room at 1.30. Slept at 2 am.
Why my life so tak teratur? Hari-hari tido lambat.
Accountant memang takde life ke weh!! #tetibe
Well said, it was normal for being a student. Nope a normal student but active student. Like me. Pui

Hahahahakhaghjasjj *gelak berterabur*


Spot our Principal? Hoho. cannot meyh

Cantik kan bas tu...sangat! 

Peace!

Again, I'm happy caused I'm a prefect last night. Gagaga. Rembat baju adik aku. Then ended up jadi student MRSM. Oh perasan, perasan *geleng-geleng kepala* Kasi can la

Okay nak sambung study. annyeong!


LIKE it? Thanks for reading this entry.
Post a Comment
copyright@khainisa.ahmad