"The world is a book and those who do not travel read only one page.”

Saturday, March 17, 2012

Why you should choose IIUM? | 1st version

Assalammualaikum khalifah semua!


Semoganya berada dalam keadaan sihat. Hendak-nya. Eh, kenapa aku kata korang semua khalifah eh? Siapa tahu...tell me please! Haaa... sebenarnya kita semuanya adalah khalifah yang di amanahkan oleh Allah. Siapa Allah? Allah itu Tuhan semua ummat. Itukan janji kita sebelum dilahirkan. Masih ingat? Ya, manusia kan senang alpa. So, I remind you again. We are the KHALIFAH of Allah. Okay!

Kenapa kau tiba-tiba nak cerita pasal khalifah ni yek? Haha. Aku sebenarnya nak tulis pasal universiti apa yang patut korang tuju lepas ni. Ianya entry untuk junior or peerss yang nak isi borang UPU. So, yang dah masuk U tu...I think you got wrong blog. Mbahahaha.

Why you want to write about this?

Actually I just want to share with you about my university. Hah?? Kau nak berlagak laa eh pasal universiti kau eh... Alaa budak ni ! Baru masuk nak kerek. ( a jealous sound, who's care? ) No laa babe, I just want to share with you the good deeds and avoid bad things. Ahak! Instead of promotion but also the tarbiah itself. Why? Because its really ohsem and superb if you are in my place. Ngehngeh.

What university you studied?

Ouh I am IIUM student. Not for proud but just tell you. Ahak! As you know IIUM is the the 1st Islamic university in Malaysia. So, as Muslim we should further in IIUM. And create the best Ummah here. YES,WE SHOULD !

What the advantages?

If you studied here, many advantages you will get. Seyesly, no doubt. Kat sini selalu buat talk show, boooth yang suka menghabiskan duit student. Haha. Anddd paling best eventssss yang society kat sini buat semuanya berfaedah and ada motip. Motip macam mane eh... motip keislaman laa babe! Yang tak berape tahu pasal agama, inshaAllah ada peningkatan. Yang dah sememang tahu, lagi berpengetahuan. Dan kat sini jugak, korang dapat suasana keislaman. Surrounding that full with Muslim foreignerss, masjid at center, building yang cantik sangat ikut seni bina Islam. Ishhh banyak sangatlah, tak tertulis aku kat sini. One more thing, foreignerss kat sini semua semart-semart and wasiiim! Mbahaha.

Why you want junior SPM and peers STPM further here?

Haaa...yang ni sebabnya aku nak kawan-kawan school aku dulu masuk sini, so that ramailah budak SMKASAS conquer sini. Taklah aku sorang-sorang je belajar di Kuliyyah Economics and Management Sciences. Kahkah. No laaa, aku hanya harap korang-korang semuaaa merasa keseronokan dan kegembiraan aku belajar di "Taman Ilmu dan Kebaikan" as known as The Garden Knowledge and Virtue. Thats it. Not more than that.



I LOVE IIUM!!

*********

If I do wrong please remind me. Thank you! The 2nd version I'll write later. Hehe.
Entry ini tiada kena mengena dengan yang hidup mahupun sudah tiada. Peace !




p/s : Semalam ada eventss yang semuaaa foreigner kat sini ber-collaborate. Sangat gempak ok! Yang ni nanti aku cerita lebih-lebih. Kekeke.

Okey entry pasal gambar di atas boleh klik sini. Hehe.





LIKE it? Thanks for reading this entry.
Post a Comment
copyright@khainisa.ahmad