"The world is a book and those who do not travel read only one page.”

Sunday, October 23, 2011

Kecantikan lelaki dan kegagahan wanita?? Auuuww!!

Assalammualaikum

Heyy you ollsss. Setelah sekian lama, jarang nak menghapdatekan belog "kesukaan ramai" ni kan. Haha. So, kali ni saya nak bagi tazkirah sikitlah. Just for reminder and have fun to read. Yeaaahh, at least we have learn something new,freshy from my belog. Hehe.


Okey, saya nak bagitahu mengenai kecantikan lelaki ni. Haha bunyi macam aku adalah lelaki. Yang tak pernah lelah dibuang wanita. Actually kecantikan lelaki or kelembutannya hanya terletak pada:

1) Lelaki yang mampu mengalirkan airmata untuk ingatan
2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran
3) Lelaki yang memberi madu,setelah menerima racun
4) Lelaki yang tenang dan lapang dada
5) Lelaki yang baik sangka
6) Lelaki yang tak pernah putus asa Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati.
Seluruh kecantikan yang ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki.
So, you guysss korang ada macam ni? Kalau tak ade, ada-ada kanlah... Bagus untuk masa depan,dunia dan akhirat. InsyaAllah. Tapi, jangan jadi lembut macam "mak nyah" sudah laa. Lain pula jadinya. Berdosa. Ada hadis menyatakan

Daripada Ibnu Abbas r.a. bahawa (maksudnya): "Rasulullah melaknat kaum lelaki yang menyerupai atau berlagak seperti wanita dan kaum wanita yang menyerupai atau berlagak seperti lelaki." (Riwayat al-Bukhari).
Haa..yang girlss pulak. Kegagahan wanita bukan terletak pada kepandaiannya bersilat ke karate do or taekwando or something like this. Hehe. But the strength you must have are :
1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan
2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan
3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan
4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.



Kak Heliza!!

You got it?? Very gooodd. So, ayuh kita praktikkan. Hehe. Sebab kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.

Perempuan tak boleh lembik-lembik, lembut tak apa. Okeh! Kita mesti kuatt dan gagah. Jyeeaaaahh. ;D Hidup wanita!! Okey, aku dah macam ahli politik yang menuntut hak-hak wanita. Kkekee..




LIKE it? Thanks for reading this entry.
Post a Comment
copyright@khainisa.ahmad