"The world is a book and those who do not travel read only one page.”

Thursday, May 19, 2011

Kedai bacaan dibuka semula!!

Assalammualaikum you ollsss semua. 


Gile laaa bahase orang putih aku ni. Hehe,maap laa mat saleh yo!
Ape kabo ?? Hebat,sihat,tenang...Alhamdulillah kite ucapkan kepade yang Maha Kuasa, Allah subhanahuwata'ala. Sudah lame gile tak meng'update' belog yang tercinte sangaaaat ni. Nasib baik tadi teringat nak mengobek belog ni. Haha kalau tak memang berhabuk+bersawang laa jawabnye. Kesiiiiaaann...

Baiklah, disebabkan aku sekarang tengah cuti semester 3...Okey jangan tanye kenape, mengape lame benor aku belajor. Haha. Alaaa paham-paham jelah aku ni kan student yang ikut arahan. Yes!!! Then,dikesempitan kesempatan ni aku nak laa menconteng kat entry aku kali ni selepas aku exam hari tu sampailah aku cuti yang habis hujung bulan Mei ni. Korang paham tak ape yang aku cube sampaikan ni?? Hahaha. Tak paham,layan jelah...

Ape? Junior nak masuk dah... Ngeee~ mesti ramai yang suke TAK junior kan. Tambah-tambah lagi, sisters kan. Diorang sangaaatlah anti-junior. Tapi taklah semua, certain jek... Aku?? Aku suke giiiillleee!!! HAHA. Nak gelak! Dulu aku benci giiilleeee adik aku. Sebab,kalau dia nangis mesti habaq kat mak aku. Tension betui!!! Tapi...kalau aku bagitahu mak aku, yang adik buat aku nangis...tak pulak mak pegi tengok aku. Huahuahua. Then, bile pikiaq balek, actually...aku yang buat adik aku nangis dulu. Hahaha. Memang tak laa mak aku ke depan tengok aku sebab pikir aku ngade-ngade. Okey,fine! Tapi sekarang aku kan kakak yang baik. So, haha kami dah baik semula.


Sambung balik, junior...junior...junior... Hye!!! Memang siapa-siapa yang tak pernah ade experiences kakak abang yang dah further study laa, for sure terkezut besarlah bile masuk kolej,asasi,diploma tak pun U terus. Confirm!! Sebab diorang pikir hidup lepas habis SPM syiioookk kut. Okey memang best pun! Tak dinafikan. But make sure that you chose the right choice. Tu jek...kalau korang nak kata syyiiiooookkk sangat. Hehe. Pandai pulak aku bagi nasihat!

Peringatan buat adik-adik lepasan SPM..opsss adik ke? Boleh laa kalau yang beza umur dengan aku setahun. Haha,yang kurang setahun tu...aku panggil korang "JUNIOR" laa sodap sikit! Okey,junior sekalian...nasihat dari akak 'senior' ni just nak remind korang; "choose the right friendsss, not the left friendssss" Faham tak??? (muke serious ni) Means kat sini, yang kanan 'baik'...'kiri' lu pikirlah sendiri! Yelah, U. Banyak je yang culture shock. Tak paham aku. Alhamdulillah, 'akak' bukanlah jenis cepat terpengaruh. Hu-hu.

You know what...our attitudes are created by surrounding. Family, friendsss, college, mak cik pak cik kafe, and possible created by our food. Haha. Tetibe... Yelah,manelah tahu kut-kut dari makanan jugaklah mengajar kita bersabar. Cewah!!! So, choose the great,right not left friendsss okey!!!


But dont forget your high school memories yeaaahh!!!! 
Especially, your friendss and teachers.
Its just come once in your life,right??... 
So, appreciate it.

All the best yeaahh especially for my juniorsss!! Senior??? Tak payah laa nak wish...HAHA.


*Terase macam nak type entry pasal CFS IIUM pulak. Tengok ade orang tulis pasal Kampus PJ jek, orang Nilai nak tunjuk jugak kawasan sini lagi TERBAIIKKK!!! Haha.*




pssss,pssss... See! aku ade gaye macam akak senior yang prihatin kan...??? HAHA. Gelak (sopan).
LIKE it? Thanks for reading this entry.
Post a Comment
copyright@khainisa.ahmad